Пастет от печени чушки и сирене

19/02/2016
"Да извадиш топлата питка от фурната, да я намажеш с домашно приготвен пастет от печени чушки и сирене - има ли по-приятен начин да започнем деня?"
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153 715
  • Преглеждания за месеца3142
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пастет

Начин на приготвяне

Измитите чушки се изчистват от дръжките и семената, изпичат се и се обелват. След което се смилат с машинка за месо на ситна решетка.

В тава се загрява мазнината и се слага сместа да се позапържи, до поемане на олиото, като трябва и леко да се сгъсти.

Сваляме от огъня и се слагат натрошеното сирене, пасираният чесън, подправя се с черния пипер и кимиона. Всичко се размесва хубаво.

Ако е необходимо, се посолява на вкус и поръсваме с нарязан магданоз. Пастетът се разпределя в буркани, затваряме с нови капачки и варим за 10 минути.

Пастетът е идеален за гарнитура или за сандвичи!

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна милчева
Страхотно е само тази година пропуснахме да го правим.
3
0