Начин на приготвяне
Почистете всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца.
Загрейте тиган с маслото и зехтина и гответе лука, морковите, карфиола и чесъна, докато омекнат. Добавете солта, кимиона, самардалата, черния пипер и меда.
Отцедете нахута от течността в консервата. Измийте го добре в гевгир под течаща вода, след това отцедете и сложете при всичко останало заедно със сиренето.
Пасирайте продуктите или ги сложете в каната на блендер, за да станат на фин зеленчуков пастет.
Може да сервирате зеленчуков пастет със сирене и самардала, докато е леко топъл и с препечени филийки пълнозърнест хляб.
Другият вариант е да приберете в хладилник и да оставите да стегне.
* Съвет: Ако пастетът ви се е получил прекалено гъст, сипете 40 мл вода и блендирайте отново.
Вкусен и здравословен зеленчуков пастет!