Банички в грил тиган

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
975
1k
2
19/02/2016
"Тук ще откриете рецепта за едни интересни, вкусни, бързи и лесни за приготвяне банички в грил тиган"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 459
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Баница на Тиган

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Содата, киселото мляко и една щипка сол се разбъркват добре и се прибавят към разбитите яйца. Слагат се по две кори за всяка баничка едновременно.

С помощта на лъжица слагаме от сместа върху цялата кора и наръсваме с натрошено сирене. Корите се сгъват на три под формата на правоъгълник, като всички краища се сгъват навътре, за да не изтича плънката.

Готовата баничка се пече в предварително загрян грил тиган, намазан обилно с олио. След като се изпече, баничката се обръща, за да се изпече и от др. страна.

Котлонът не трябва да е прекалено силен, за да не прегарят баничките.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Биляна Владова
изглеждат много вкусни
0
0
Наталия Петрова
Наистина са много вкусни :)
1
0
Наталия Петрова
Да и така става :)
0
0
Наталиа Петрова
Аз ги приготвих в тефлонов тиган и не слагам мазнина. Вместо това намазнявам корите.
0
0