Свинско с прясно зеле и ориз на фурна

19/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 957
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • свинско месо - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето и го сложете в подходящ съд във фурната.

Добавете мазнината и задушете, докато омекне зелето. Прибавете червения пипер и измития ориз.

Разбъркайте. Наредете отгоре късчетата месо. Овкусете със сол и черен пипер.

Налейте 1-2 ч.ч. вода, покрийте съда с капак или фолио и изпечете, докато ястието остане на мазнина.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар