Катми с мая

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Катми с мая2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 бр.
"Докато приготвяте тези катми, имате време да решите с какво да ги гарнирате, ние ще ги хапнем със сирене и сладко от смокини!"

Необходими Продукти

  • мая - 30 г за хляб
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 600 мл
  • вода - 300 мл
  • масло - 125 г краве, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в малко вода маята заедно със солта и захарта. Разбъркайте добре и оставете настрана, докато разбърквате 300 г от брашното с 200 мл прясно мляко.

Прибавете към него маята, разбъркваме и оставяме на топло да втаса и обемът да нарастне 2-3 пъти. След това прибавяме на части и внимателно останалото мляко, брашно и вода. Разбърква се леко и старателно, а след това отново се оставя на топло за половин час.

Загрейте леко намазнен горещ тиган и сипете с черпак част от тестото. Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
43
33
20
10
Дай твоята оценка: