Плакия от леща

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Плакия от леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Ще ви издадем една тайна - тази леща плакия става най-вкусна на печка на дърва"

Необходими Продукти

  • леща - 400 г
  • моркови - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • домати - 3 домати
  • кисело мляко - 150 г цедено
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измитата и отцедена леща да се вари, но не с много вода. В тиган сипете малко мазнина и задушете нарязаните на дребно морковите, лука, целината. Прибавете ги към полусварената леща, долейте и малко мазнина, подправки на вкус и доварете.

Щом уври лещата, отнемете от котлона, прехвърлете половината в намазнена тава, отгоре наредете кръгчета домати, поръсете с още от подправките и накълцания чесън, нахвърляйте дафиновия лист и изсипете останалото количество леща.

Залейте с малко мазнина и сложете да се пече, докато течността се изпари. Поднесете лещата плакия с лъжица цедено кисело мляко по желание, поръсена с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
43
32
20
10
Дай твоята оценка: