Плакия от гъби

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Плакия от гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Плакия от гъби - перфектното постно ястие"

Необходими Продукти

  • гъби - 700 - 800 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 3 - 4 глави кромид
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1/2 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 3 - 4 броя
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 лист
  • лимони - 1 брой
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, гъбите (ако има нужда), морковите, целината и ги задушете в малко мазнина до омекване. Прибавят се нарязаните 2 домата, овкусява се подправки и къкри до увиране на доматите. Зеленчуците се изсипват в леко намазнена тава, добавят се дафиновите листа и се заливат с размитото в малко вода брашно.

Поръсват се с накълцан магданоз, нарязаните скилидки чесън, а отгоре се нареждат резени лимон и домати на кръгчета. Плакията от гъби се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: