Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Боб с наденица на фурна с лека запръжка

Боб с наденица на фурна с лека запръжка

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Боб с наденица на фурна с лека запръжка
Снимка: Марина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 1 и 1/2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • наденица - 3 парчета
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте бобa. Оставете го накиснат за цяла нощ. На следващият ден измийте отново бобa и го сложете на бавен огън да се вари.

Периодично по ваша преценка му сменявайте водата (аз я хвърлям 6-7 пъти). Когато е почти сварен, запържете нарязания праз в олио до омекване.

След това го прехвърлете в тенджерата с боба.

Направете запръжката с олиото, брашното и червения пипер. Добавете я към боба. Овкусете го с чубрицата, черния пипер, кимиона, джоджена и солта.

Разбъркайте хубаво и махнете бобa от котлона. Изсипете го в тава и към него прибавете нарязаната наденица.

Запечете го на фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: