Винен кебап с телешко месо

20/02/2016
"Най - накрая ни изпратиха и хубава рецепта за винен кебап с крехко телешко месо, а от кога си мечтаем за него не е истина. Стана чудесен, вкусен и много, много ароматен"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174 066
  • Преглеждания за месеца6604
  • Преглеждания за седмицата563
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кебап

Начин на приготвяне

В тенджера с олио запържваме лука, нарязан на ситно заедно с месото, нарязано на малки парчета. Поръсваме със солта и брашното.

Изсипваме предварително намачканите домати, добавяме виното и още около 500 мл вода, след което оставяме да заври.

Подправяме с настъргания чесън, дафиновите листа и черния пипер. За любителите на чубрицата, може да добавим и щипка сушена ронена чубрица.

Оставяме да ври на слаб огън около 80-90 минути, докато месото се свари и омекне. В отделен съд сваряваме ориза с 3 ч.ч. подсолена вода.

Кебапът ни е готов за сервиране!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
staykova
staykova
21.02.2016 03:50
za kolko vreme se svaryva teleshko meso
8
0
Светослав
Светослав
20.02.2016 16:49
...30-40 минути, докато месото се свари и омекне.
Телешко готвим нали?!
10
0
чичо_Гочо
чичо_Гочо
09.07.2020 17:08
Младо теленце на 418 месеца.
0
0