Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап с крехко месо

Винен кебап с крехко месо

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Винен кебап с крехко месо
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Класическо ястие, което има своите заклети почитатели в наше лице"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг крехко
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 бр. зърна
  • бахар - 2 - 3 бр. зърна
  • чесън - 2 - 3 скилидки (счукан)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета, след което го задушаваме в мазнината. Когато омекне месото, добавяме предварително смлените в блендер лук, зелена пиперка, целина и моркови.

След като се задушат и омекнат и зеленчуците, прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер.

Заливаме кебапа с 1 литър гореща вода и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист, счукания чесън, бахара и черния пипер.

След като го свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз (по желание).

Гарнитура за винения кебап с крехко месо е картофено пюре, може и ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: