Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кебап»Винен кебап с телешко и картофено пюре

Винен кебап с телешко и картофено пюре

Винен кебап с телешко и картофено пюре
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ех, винаги ще се намери място на трапезата ни за любимата ни класика"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън 2 - 3 скилидки
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • брашно - 2 с.л. за сгъстяване на соса
  • Картофено пюре
  • картофи - 3 - 4 сварени
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се посолява. Чесънът се пресова и се намазва месото и половината вино се сипва, обърква се добре и престоява около 1 час.

Лукът се нарязва на дребно и се запържва. Прибавя се месото. Запържва се да се запечата.

Прибавят се доматеното пюре, пиперът и останалото вино, дафиновият лист и черният пипер на зърна.

Кебапът се разрежда с вода и се вари до сваряване на месото.

Брашното се разрежда с малко вода и се изсипва с непрекъснато бъркане към соса.

Виненият кебап с телешко и картофено пюре е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: