Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Панирани кюфтенца с маслини

Панирани кюфтенца с маслини

Панирани кюфтенца с маслини
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Пропуснете салатата, защото ще искате да изядете повече от тези ароматни панирани кюфтенца с маслини"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • маслини - зелени без костилки
  • магданоз - сух
  • целина - суха
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете към каймата накисната галета с малко вода. Чукнете яйцето и добавете подправките. Омесете каймата и я оставете да си поема малко от ароматите.

Разделете каймата на 12-13 топчета. Сложете във всяко топче по една маслинка и оформете кюфтенцата.

Потопете ги в брашно, а после в разбито яйце и изпържете в сгорещено олио.

Отцедете на домакинска хартия. Поднесете с подходяща гарнитура.

Панираните кюфтенца с маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: