Начин на приготвяне
За ролетата: Месото се начуква внимателно с чукче между фолио. Подправя се със зехтин, сол и пипер на вкус.
В центъра на всяко филе се поставя от сушените домати и пресен босилек. Стекчетата се прегъват като рулца, които се увиват добре с късове бекон.
Така приготвените руладини се завиват в алуминиево фолио /преди това пак могат да се овкусят/. Готовите пилешки руладини се слагат в плик за печене. Пекат се на 200 градуса. След около половин час трябва да са готови.
За кускуса: Кускусът се запържва в загрята мазнина при периодично бъркане.
Пилешкият бульон, сокът от портокал и лимон се смесват и получената смес се възвира на слаб огън. Кускусът се залива с получения горещия бульон, който преди това сме филтрирали.
Покрива се с похупак и се оставя да се задуши. Ако след това кускусът се е слепил, се слага малко зехтин и се размесва. Слагат се наситнените черни маслини, доматът (бланширан и обелен) и краставица. Поръсва се със сол, пипер и зехтин.
Пилешките ролета със сушени домати и кускус са готови.
Коментари
Това рецептата на Жак Пепен ли е?
Ани Стоянова