Начин на приготвяне
Почиства се шарана и се осолява. Може да го намажете и с готова подправка за риба. Задушаваме лука, нарязан на ситно.
Към него прибавяме гъбите, морковите (нарязани на филийки), пушеното месо, каймата, доматения сос и ориза. Разбъркайте добре и добавете малко вода, ориза да набъбне.
Прибавете подправките на вкус, орехите и стафидите (които предварително сме накиснали във вода).
Свалете от котлона, поставете шарана в удобна тава и го напълнете с плънка. Останалата плънка сложете в тавата покрай пълнения шаран.
Нарежете лимона на филийки и го сложете върху рибата.
Печем в загрята фурна на 190 градуса.
Малко преди да я изключим настъргваме кашкавал и запичаме.
Уникално вкусният пълнен шаран е готов.
Коментари