Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Локумки виненки с шампанско

Локумки виненки с шампанско

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Локумки виненки с шампанско
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Едни по-специални локумки, които няма да приготвите с вино, а с шампанско"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • свинска мас - 250 г
  • пудра захар - 100 г + за овалване
  • шампанско - 250 мл
  • ванилова захар - 8 г.
  • канела - 2 щипки
  • сол - 1 щипка
  • локум - 280 г (2 кутийки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със 100 г пудра захар в купа и към тях сипете шампанското, маста, щипка сол, ваниловата захар и канелата.

Замесете гладко тесто, като си добавяте брашно, ако е много лепкаво, или малко мас и шампанско, ако ви се види твърдо. Може да ползвате и миксер с приставки за тесто.

Разточете тестото на тънка кора върху набрашнен плот и изрежете лентички или триъгълници. Поставяйте парченца локум и завивайте. Можете да придадете каквато форма ви харесва на вашите локумки.

Изпечете в загрята на 160 градуса фурна за 20-25 минути или докато виненките порозовеят.

Оставете кифличките с локум да изстинат напълно и поръсете или оваляйте в пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: