Виненки

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Виненки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30 бр.
"Всеизвестен факт е, че алкохолът прави месото и сладките неустоими!"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 2 к.ч.
  • масло - 5 к.ч. (олио, мас)
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 1 кг
  • сладко - мармалад или локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се замесва меко тесто. От него се разточва лист с дебелина 2 мм. С чашка изрязваме кръгчета, в които се поставя сладко (мармалад, локум).

Най-вкусно става със сладко от настъргани дюли.

Мажем кръгчето по края с разбит белтък, който играе ролята на лепило, прегъваме на две, като притискаме краищата с пръсти, за да се слепи. Пекат се в загряна фурна до розово.

Виненките се поръсват се с пудра захар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
41
33
20
10
Дай твоята оценка: