Курбан от Ярешко месо

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1483140115165
21/02/2016
"Курбан от ярешко месо - какъвто традицията повелява да бъде "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 363
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1 - 1.5 кг
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ярешкото месо се нарязва на ситно и се слага в тенджера, пълна с вода. Когато заври, се образува пяна, която отпенвам с лъжица, докато остане чиста водата.

Нарязвам лука на парчета и прибавям към месото.

Като поври, слагам и черния пипер на зърна.

Ако ни се вижда постен курбанът, добавяме малко олио. Към края на сваряването на месото добавяме и солта.

Вари се около час или час и половина в зависимост от месото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар