Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с ориз, царевица и моркови

Пиле с ориз, царевица и моркови

НадяНадя
Новак
2114127
Пиле с ориз, царевица и моркови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Когато правиш пиле с ориз, нека да е истинско с пиле с ориз - с моркови и царевица"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 - 6 бр.
  • ориз - 500 гр.
  • царевица - 1 к.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • пилешки бульон - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - на вкус
  • соев сос - 1 сл
  • бульон - от пилешките бутчета, 1.5 л.
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се оризът да докато стане прозрачен. Прибавя се ситно нарязаният лук. Пържиме още пет минути и дърпаме тигана от котлона.

Отделно сваряваме бутчетата. Подреждаме бутчетата и ориза в тава. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер, цели трите моркова, царевицата, соев сос, сол и заливаме с литър и половина от бульона от предварително сварените бутчета.

Слагаме във фурната да се пече докато оризът поеме течноста и ястието придобие златист цвят.

Сервираме ориз, бутче в средата и резенчета морков в кръг.

Пилето с ориз и моркови се поръсва със ситно нарязан магданоз по желание.

Опитай и класическото пиле с ориз или научи как се правят пилешки бутчета на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: