Пиле с мед и лимон

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
23/02/2016
"Дори по-вкусно е, отколкото изглежда "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 626
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте картофите и ги нарежете на едри парчета. Пилешките бутчета измийте, подсушете и поръсете със сол и черен пипер.

Счукайте чесъна в купа и добавете всички подправки плюс кафявата захар, меда, зехтина и сока на половин лимон и разбъркайте.

В по голяма тава сложете бутчетата, около и между тях наредете картофите и сложете 3-4 тънки резени лимон. Сипете подправената смес отгоре, като заделите малка част от нея настрани.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и задушавайте на 170 градуса за 60 минути. Махнете фолиото, полейте месото със заделената смес и печете без фолио още 15-20мин до златисто-кафяв загар по месото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Много апетитно изглежда пилето.
1
0