Начин на приготвяне
Яйцата се пробиват от тъпата страна внимателно. Трябва да се получи отвор, колкото големината на 5 стотинки. Изсипва се съдържанието, а черупките се измиват внимателно с гореща содена вода.
Сиренето, кашкавалът и колбасът се нарязват на ситно. Желатинът се разтваря в 50 мл. хладка вода за 15 минути. В 50 мл количество гореща вода се разтваря бульонът. Развореният желатин се изсипва в чашата с горещия бульон.
Черупките се поставят в стабилна стойка, пълнят се със сирене, кашкавал и колбас. Добавя се щипка червен пипер. Заливат се до горе с микса от бульона и желатин.
Оставят се в хладилник да престоят за една нощ, за да стегнат. На следващия ден се обелват и се консумират.