Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Желирани яйца Фаберже

Желирани яйца Фаберже

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Желирани яйца Фаберже
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
02/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Като бижутери, но в кухнята - пригответе предястие, на което дори именитият ювелир Фаберже би завидил"

Необходими Продукти

  • За 4 яйца
  • грах - 50 г замразен
  • царевица - 50 гр.
  • моркови - 1/2 морков
  • колбас - 2 - 3 резанчета Камчия
  • магданоз - 1 стрък
  • желатин - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • вода
  • яйца - черупките на 4 яйца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се чуват леко (от по-тъпата част на яйцето) с върха на нож или с друг остър предмет, леко разширяваме дупчицата, колкото да може да напъхаме през нея зеленчуците, след което изсипваме вътрешността на яйцата в някакъв съд (белтъците и жълтъците не са ни необходими, само черупките).

След това измиваме хубаво черупките и ги обръщаме, така че да се отцеди вода. В тенджера наливаме около 300 мл вода, сипваме и царевицата, граха, нарязан моркова и ги заваряваме до готовност, след което сипваме в тенджерата желатина, разбъркваме, да се разтопи, и махаме тенджерата от котлона.

С решетка вадим зеленчуците от тенджерата и ги сипваме в друг съд да поизстинат. След като са достатъчно изстинали, ги разпределяме в черупките от яйцата, ситно нарязана камчията, слагаме и листенца магданоз и след това допълваме яйцето догоре с бульона.

Оставяме ги да се охладят напълно (може и във фризер) и желатина да стегне, след което внимателно обелваме черупките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДЙорданова
ДЙорданова
Ако се желира избистрен бульон ще са и вкусни.
09.04.2019 11:16
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много красиво и направено с мерак!
04.05.2016 16:40
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Черупките трябва да се измият с топла содена вода. Съгласна съм със Сия,че за красота стоят добре, но на вкус не са много хубави.
02.05.2016 23:58
Албена Асенова
Албена Асенова
Перфектно изглеждат,да се чудиш дали да ги ядеш или само да ги гледаш.
02.05.2016 22:20
1
Покажи всички подкоментари
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Не съм пробвала,но като прочетох тук коментарите,че не са вкусни....няма и да се занимавам :)
02.05.2016 22:17
цветослава киркова
цветослава киркова
Много добре са се получили , и са много красиви , но на вкус не ми допадат !
02.05.2016 19:10
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много добра и оригинална идея,но за красота.Още когато ги видях за пръв път в руски сайт ги направих но на вкус не ми харесаха.Отвора трябва внимателно да се прави защото лесно се пукат.
02.05.2016 18:34
1
2
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Тази рецепта отдавна ме е заинтригувала и ми се иска да я изпробвам! Много са сполучлива!
02.05.2016 12:52
1
Покажи всички подкоментари