Начин на приготвяне
Яйцата се чуват леко (от по-тъпата част на яйцето) с върха на нож или с друг остър предмет, леко разширяваме дупчицата, колкото да може да напъхаме през нея зеленчуците, след което изсипваме вътрешността на яйцата в някакъв съд (белтъците и жълтъците не са ни необходими, само черупките).
След това измиваме хубаво черупките и ги обръщаме, така че да се отцеди вода. В тенджера наливаме около 300 мл вода, сипваме и царевицата, граха, нарязан моркова и ги заваряваме до готовност, след което сипваме в тенджерата желатина, разбъркваме, да се разтопи, и махаме тенджерата от котлона.
С решетка вадим зеленчуците от тенджерата и ги сипваме в друг съд да поизстинат. След като са достатъчно изстинали, ги разпределяме в черупките от яйцата, ситно нарязана камчията, слагаме и листенца магданоз и след това допълваме яйцето догоре с бульона.
Оставяме ги да се охладят напълно (може и във фризер) и желатина да стегне, след което внимателно обелваме черупките.
Коментари