Начин на приготвяне
От по-тясната страна на черупките направете малък отвор и изкарайте яйцата.
Яйчените черупки ги накиснете във вряла вода за 5 минути, след това ги изплакнете хубаво отвътре и отвън с гореща вода.
Сипете плодовите сокове в три купички и към тях добавете желатина, разтворен по указание на опаковката.
Черупките поставете във форма за лед с отвора нагоре. Със спринцовка сложете по 10 мл от единия сок и приберете в хладилника до стягането му.
Така процедирайте до напълване на черупките, като редуват цветовете. Докато напълните черупките, сокът в купичките се стяга.
Затоплете го в микровълновата за кратко и преди да сложите следващия сок, изчакайте да се охлади.
Получава се чудно желе.
За лесно белене на яйцата може да напръскате празните черупки от вътрешната страна с мазнина или преди обелването им да ги сложите за кратко под гореща вода.
Великденските желирани яйца са готови.