Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Желета»Великденски желирани яйца

Великденски желирани яйца

Великденски желирани яйца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Запазихме най-доброто за десерт - уникални желирани яйца от компот"

Необходими Продукти

  • ягодов компот - 500 мл сок от +10 г желатин
  • компот от праскови - 500 мл сок +10 г желатин
  • сок от компот - 500 мл от къпини+10 г желатин
  • яйца - 12 бр. сурови (да не са от хладилника)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От по-тясната страна на черупките направете малък отвор и изкарайте яйцата.

Яйчените черупки ги накиснете във вряла вода за 5 минути, след това ги изплакнете хубаво отвътре и отвън с гореща вода.

Сипете плодовите сокове в три купички и към тях добавете желатина, разтворен по указание на опаковката.

Черупките поставете във форма за лед с отвора нагоре. Със спринцовка сложете по 10 мл от единия сок и приберете в хладилника до стягането му.

Така процедирайте до напълване на черупките, като редуват цветовете. Докато напълните черупките, сокът в купичките се стяга.

Затоплете го в микровълновата за кратко и преди да сложите следващия сок, изчакайте да се охлади.

Получава се чудно желе.

За лесно белене на яйцата може да напръскате празните черупки от вътрешната страна с мазнина или преди обелването им да ги сложите за кратко под гореща вода.

Великденските желирани яйца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: