gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Суджук»Суджук от диво прасе и телешко

Суджук от диво прасе и телешко

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k1k4
Суджук от диво прасе и телешко
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
"Мераклийско мезе, което трябва да режете на тънко и да консумирате с добра компания"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 кг
  • телешко месо - 4 кг
  • сол - 180 г
  • черен пипер - 60 г
  • кимион - 100 г
  • бахар - 15 г
  • черва
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото трябва да е без кост. Нарязваме го на парчета и смиламе на кайма. Прибавяме подправките и омесваме добре, за да поемат подправките.

Хубаво е да оставите месото поне ден с подправките, за да поемат добре ароматите.

Пълните червата и връзвате краищата. Оставяте на проветриво място да съхнат.

Времето зависи от това как предпочитате да го консумирате - дали по мек, или по сух и твърд.

Може първите дни да го мерданите, като ги разточвате с точилка или със стъклена бутилка от бира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: