Начин на приготвяне
Каймата се размесва с едно яйце, счукана скилидка чесън и черен пипер.
Брашното се пресява в купа и в средата му се оформя кладенче. Чукват се яйцата и се размесват с брашното.
Омесва се твърдо тесто и се оставя да престои около 20 минути покрито с фолио.
Втасалото тесто се разточва през по-широк отвор на машинка за паста, след което се изтънява. Разрязва се на 2 равни по дължина ленти.
Върху едната лента на равни разстояния се разстила с чаена лъжичка от месната плънка. Отгоре се покриват с другата лента тесто.
Равиолите се оформят, като тестото около розичките се притиска. След това се изрязват с къдрав нож.
Готовите равиоли се набрашняват и се варят 2-3 минути в кипнала подсолена вода. Щом изплуват, се изваждат от водата.