Юнашко Печено

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Юнашко Печено
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Тази рецепта е само за ценители крехък свински джолан с топещи се в устата картофки, запечени зеленчуци и разбира се люто чушле"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 2 бр. (около 1.4 кг)
  • картофи - 500 г
  • моркови - 150 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • бахар - 4 ск.
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • зехтин - 50 мл
  • червено вино - 50 мл
  • чили - 1 к.л. мляно
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете зехтина със сухите подправки и разбъркайте.

Помолете месаря в магазина от който ще купите месото да ви разреже джоланите на две, може да ги оставите и цели.

Овкусете джоланите със сместа от подправки като хубаво я втриете в тях. Зеленчуците обелете и нарежете на едро.

Сложете на дъното в глинен гювеч или гърне две половинки от джоланите (ако се цели слагате цял), отгоре и между половинките сложете картофите, зрънца бахар, необелени скилидки чесън и виното.

Отгоре сложете другите две половинки от джолана, върху тях наредете морковите и лука. Сипете бульона, сложете щипка захар и покрийте с капак.

Задушавайте във фурна първоначално на 200 градуса за около 40 мин, след това намалете градусите на 160 за 2 часа.

Накрая махнете капака и дозапечете още 15-20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боги
Боги
Сия,поздравявам те за това,че публикува тази чудесна рецепта.Когато каня децата си на гости,винаги слагам джолана в гювеча.Прекрасна храна.Следващия път ще го направя по твоята рецепта.
26.02.2016 18:07
1
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглежда много апетитно.Ще опитам и аз,само ще пропусна чилито, че стомаха....
25.02.2016 13:07
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Ванче,аз обичам люто и почти във всичко слагам по малко за по пикантен вкус,някак чушлето придава апетит :)
25.02.2016 11:58
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И с лютатата чушка направо е за отличен.
25.02.2016 11:46
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотна вкуснотия - крехко, сочно, ароматно.
25.02.2016 11:23
1
1
Покажи всички подкоментари