Начин на приготвяне
Нарежете кренвиршите на ситно, сложете ги в купа.
Нарежете и кашкавала на ситни кубчета, прибавете го при кренвиршите.
Сложете и каймата в купата с всички подправки, омесете сместа, така че всички продукти да се споят.
Обелете и нарежете лука на полумесеци.
Намажете гювечетата отвътре с по една чаена лъжичка зехтин или олио.
От каймяната смес оформете 16 бр. малки кюфтенца, сложете по четири броя във всяко, добавете по малко лук, като го поставите отгоре или отстрани на кюфтенцата.
Сипете по 50 мл от гъбено-доматения сос във всеки съд, поставете капачетата и сложете във фурната да се запекат на 180 градуса около 50 мин.
Махнете капачетата, чукнете по едно яйце във всяко и дозапечете до готовност.
Коментари