Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеленце

Свинско с кисело зеленце

Свинско с кисело зеленце
Снимка: Радомира Михайлова
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-5
"Причина №1 да обичате зимата - тогава се приготвя най-вкусното свинско с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • свинско месо - около 600 г шарено
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате си и нарязвате зелето по ваш вкус (моето не е твърде ситно, нито много едро), след което го омесвате със малко черен пипер и 2-3 ч.л. червен пипер.

В по-дълбока тенджера сипвате колкото да покрие дъното олио и слагате по на едро нарязаното месо да се запържи, но само колкото да се запечатат всички страни за да остане по-сочно.

Обръщайте парченцата по-често...тук, ако обичате повечко люто, може да си сложите още малко черен пипер, а защо не и една две люти чушчици от буркан.

Когато е готово прибавете зелето и леко с дървена лъжица поизбутайте парченцата от дъното да влязат в зелето. Добавете вода, колкото да покрие леко зелето, и варете до готовност, което при мен излезе идеално за час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: