Начин на приготвяне
Пресейте какаото в купа и го разбъркайте с горещата вода и го оставете да се охлади. В друга купа смесете пресятото брашно със содата и солта.
В трета купа разбийте мекото масло с миксер на ниска скорост, докато се получи кремообразна смес. Постепенно прибавете захарта и бийте за около 5 минути. Следва да добавите предварително леко разбитите яйца при непрекъснато биене на ниска скорост. Накрая прибавете ванилията.
Смесете прясното млякото с какаото с вода. Започнете да добавяте към маслената смес брашното и какаовата смес, като ги редувате на няколко пъти. Биенето продължава, докато всички продукти се смесят много добре.
От тази смес се пекат 3 какаови блата за торта. Всеки блат се слага във форма с размер 24-26 см, застлана с хартия за печене, леко намазнена и поръсена с 1 с.л. какао. Печенето на всеки блат отнема около 35-45 минути в загряна слаба фурна, като готовността се проверява с клечка.
За крем Брюле смесете прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и сложете да се вари на котлона до кипване. Разтворете желатина в малко вода до набъбване, разтопете го и при непрекъснато бъркане го добавете към другата смес. Оставете крема да се охлади добре.
Слепете блатовете с крем Брюле, а отгоре залейте цялата торта с глазурата, приготвена от разтопените на водна баня 200 г натурален шоколад и маслото. Отгоре направете украса по желание. Блатовете се получават доста влажни и затова не е нужно да се сиропират. Оставете Шоколадова торта с крем Брюле да престои поне 2-3 часа преди да поднесете.
Коментари
мисля,че тортата е чудесна и смятам да я пробвам!