Начин на приготвяне
В купа смесваме 4 с.л. прясно мляко с нишестето и захарта.
Разбиваме жълтъците много добре на гъст крем Прибавяме ги към млякото и разбъркваме.
Сипваме сместа в тенджера, която поставяме в друга по-голяма тенджера на котлона и започваме да варим на бавен огън, докато сместа се сгъсти.
Отместваме от огъня и разделяме крема на 2 равни части. В едната част сипваме какаото, а в другата - разтворимото кафе. Разбъркваме двата крема, докато получат равномерно оцветяване. Покриваме двата съда и оставяме кремовете за 20 минути.
През това време разбиваме сметаната заедно с останалото мляко на пухкав средно гъст крем.
Когато кремовете са поизстинали, прибавяме към тях по равни количества от сметаната и разбъркваме внимателно, за да се запази възможно най-пухкава консистенция.
Разпределяме в стъклени чашки първо един слой от какаовия крем и прибираме чашките в хладилник, за да стегне малко.
Изваждаме чашките и върху какаовия крем разпределяме слой крем-кафе. Отново прибираме в хладилник.
Непосредствено преди поднасяне украсяваме със сметана на спрей и забождаме бисквитки, вафлички или пурички по желание.