Начин на приготвяне
В купичка сложете маслото и млякото, загрейте в микровълнова, за да се разтопи маслото и оставете настрана.
В голяма купа разбийте яйцата със захарта до побеляване.
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера, добавете на части към яйцата и разбъркайте.
Прибавете на части и маслото с млякото.
Печете в предварително загрята на 175°С фурна за 30-40 минути.
Охладете върху решетката за няколко часа.
Загрейте млякото и захарта в касерола, докато захарта се разтвори, и оставете да изстинат напълно.
За крема в голяма купа смесете крема сиренето, заквасената сметана, пудрата захар и сиропа от мента и разбъркайте с лъжица.
В друга купа разбийте с миксер сладкарската сметана до пухкав крем, добавете към сместа от крема сиренето и разбърквайте внимателно с шпатула до получаване на еднородна смес.
Разрежете блата на 3-4 части, навлажнете ги и покрийте с чийз крема.
Приберете шоколадовата торта за няколко часа в хладилник.
В купа сложете крема сиренето и пудрата захар и разбъркайте с лъжица.
Прибавете сиропа от мента и пак разбъркайте.
Покрийте тортата с тази глазура (отделете малко количество за украса) и го приберете за 1 час в хладилник.
Разтопете в микровълнова шоколада с млякото, разбъркайте и изчакайте да се охлади леко.
Полейте тортата с шоколад и пак го приберете в хладилник за около 30 минути.
Украсете ментовата торта с розички от заделената глазура.
Шоколадовата торта с ментов крем е готова.
Да ви е сладко!
Коментари