Шоколадов пудинг с ориз

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
24/02/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо697
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се изсипва млякото и захарта и се затоплят на среден огън на котлона. Веднага след като млякото заври, се добавя оризът и се вари около 25 мин., докато омекне и поеме цялото прясно мляко.

В зависимост от сорта на ориза може да се наложи и добавяне на още малко прясно мляко и накрая ще се изцеди.

Към сварения ориз се добавя канелата и 3/4 от шоколада и се бърка добре, докато шоколадът се разтопи.

Сваля се тенджерата от огъня и се разпределя пудингът в дълбоки купички.

След това се поръсва с останалия шоколад и се поднася още докато е топъл.

Източник: Златна книга на шоколада

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мартина Тракова
Следващите,който се решат да сготвят тази рецепта нека да знаят,че няма как за 25 мин да омекне ориза.Бъдете готови да бъркате непрекъснато ,защото накрая почти загаря.По добре си направете мляко с ориз!Шоколада,който настъргах се разтопи.Този десерт трябва да се поднася поне малко охладен,ориза задържа топлината :( Съжалявам за негативния коментар.Това не е моя десерт!Извинявам се още веднъж.
0
0
Мари14
Мари14
02.03.2016 23:01
Уважаема г-жо М. Тракова
Тази прекрасна и лесна рецепта е от "Златната книга та шоколада" и неведнъж е изпробвана от мен, а и по принцип пускам рецепти само които лично съм изпробвала.
Този пудинг се приготвя със специален ориз "Арборио" за да може да стане на прекрасен тежък крем. Вероятно сте наясно , че за да стане един ориз на хубав крем е необходим и подходящ ориз. Варя го в млековарката на водна баня, и ако е необходимо прибавям и още малко прясно мляко, както съм указала в рецептата. Прибавям черен шоколад начупен на парчета и внимателно разбърквам. Поднася се топъл и топлината на десерта му придава прекрасен вкус, аромат на канела и шоколад.
Ето я и самата книга от където съм изпробвала немалко прекрасни и уникални рецепти.

Поздрав!
0
0