Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Хлебен шоколадов пудинг

Хлебен шоколадов пудинг

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Хлебен шоколадов пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаете ли, че най-вкусният шоколадов пудинг се прави без брашно?"

Необходими Продукти

  • масло - 15 г
  • шоколад - 75 г черен
  • пудра захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете маслото, шоколада, захарта и млякото в малка тенджерка и ги загрейте на тиган, докато захарта се разтвори.

Оставете настрана да се охлади. Разбийте яйцата и ги прибавете към шоколадовата смес.

Намазнете форма за печене, нарежете хляба на филии и топвайте всяка в шоколада. Редете ги във формата.

Залейте с оставащата смес и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.

Поднесете шоколадовия пудинг с плодове по избор, както и със сметана или сладолед по желание.

Опитайте още Пудинг с извара и стафиди, Пудинг с киноа, Руски ябълков пудинг, Пудинг с шоколад, Австрийски оризов пудинг, Пудинг с ябълки, пудинг Дипломат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: