Начин на приготвяне
Сипете маслото, шоколада, захарта и млякото в малка тенджерка и ги загрейте на тиган, докато захарта се разтвори.
Оставете настрана да се охлади. Разбийте яйцата и ги прибавете към шоколадовата смес.
Намазнете форма за печене, нарежете хляба на филии и топвайте всяка в шоколада. Редете ги във формата.
Залейте с оставащата смес и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
Поднесете шоколадовия пудинг с плодове по избор, както и със сметана или сладолед по желание.
Опитайте още Пудинг с извара и стафиди, Пудинг с киноа, Руски ябълков пудинг, Пудинг с шоколад, Австрийски оризов пудинг, Пудинг с ябълки, пудинг Дипломат.