Вратни пържоли с ябълки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
Вратни пържоли с ябълки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции6
"Не се и съмняваме, че те пробвали множество рецепти за пържоли, но никога не излишно да прибавите още една към репертоара си. Особено когато става въпрос за свински филета, поднесени с уханен винен сос и ябълки."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете ябълките на полумесеци. Начукайте всяка пържолка и подправете със сол, пипер и риган.

Намажете тавата, в която ще печете със зехтин, сложете на дъното половината от ябълките, върху тях наредете пържолите и отгоре поставете останалите ябълки.

Сложете между месото бахар, отгоре полейте с лъжица мед на тънка струйка върху ябълките, сипете ябълковия сок и виното.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 170 градуса около час и половина.

Махнете фолиото и оставете да се запече месото още 15 мин. Комбинацията от месо, ябълки и мед може да ви се стори налудничава, но уверявам ви ужасно вкусно е.

Препоръчвам да използвате зелени кисели ябълки, които се балансират с меда и виното. Горещо ви го препоръчвам :)

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: