Начин на приготвяне
Почистете, измийте и нарежете ябълките на полумесеци. Начукайте всяка пържолка и подправете със сол, пипер и риган.
Намажете тавата, в която ще печете със зехтин, сложете на дъното половината от ябълките, върху тях наредете пържолите и отгоре поставете останалите ябълки.
Сложете между месото бахар, отгоре полейте с лъжица мед на тънка струйка върху ябълките, сипете ябълковия сок и виното.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 170 градуса около час и половина.
Махнете фолиото и оставете да се запече месото още 15 мин. Комбинацията от месо, ябълки и мед може да ви се стори налудничава, но уверявам ви ужасно вкусно е.
Препоръчвам да използвате зелени кисели ябълки, които се балансират с меда и виното. Горещо ви го препоръчвам :)
Коментари
Предлагам ти да я приложиш към дивечево месо - там е по-подходяща.