Гюзлеми с домашно точени кори

Sevinch AdilSevinch AdilНовак302531
26/02/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 429
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори - 4 бр. готови, домашно точени, запечени на сач
  • олио
  • за заливка
  • вода - 200 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе кръглата кора, сгъваме я на плик, намазваме леко с четка, потопена в олио.

В тигана поставяме сгънатата като плик кора и леко я запичаме. Обръщаме, запичаме и другата страна.

В купа с топла вода слагаме олио и щипка сол. От тази смес слагаме внимателно 1 с.л. върху изпечената кора.

обръщаме гюзлемето и продължаваме да печем. По горната част пак слагаме 1 с.л. от сместа. Обръщаме и отново запичаме. И така, докато е готово гюзлемето. Може да се ползва плънка по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
22.03.2016 21:25
Страхотни са Севи!!!
0
0
Sevinch Adil
Sevinch Adil
01.03.2016 17:09
Може...кой какъвто иска пълнеж .
0
0
Йорданка Тасева
аз слагам и сирене
0
0