Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като разбиваме яйцето с пудрата захар и ванилията. Отделно мекото масло претриваме с малко брашно на трохи.
Към него прибавяме разбитото яйце, бакпулвер и брашно, колкото е необходимо за замесване на твърдо тесто. Така замесеното тесто завиваме с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилник, за 10-15 минути.
Приготвяме плънката, като сипваме ябълките, нарязани на кубчета, в тенджера, наливаме водата - 5 супени лъжици, сипваме захарта, мед и ароматните подправки /индийско орехче - 1 щипка, канела - 1 щипка, джинджифил - 1 щипка.
Варим ябълките, докато омекнат и се изпари течността, но внимаваме да не се преварят, да си запазят формата на кубчета.
Вземаме охладеното тесто от хладилника и разделяме на 6-8 еднакви топчета. Всяко от тях разстиламе във формички за мъфини (облепваме отвътре формичките с тесто), предварително намазани с мазнина и поръсени с брашно.
Притискаме добре тестото към формичките. По средата разпределяме плънката от ябълките и запичаме във фурна на 170-180 градуса до готовност, около 15-20 минути.