Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Италианско домашно Тирамису

Италианско домашно Тирамису

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Италианско домашно Тирамису
Снимка: Биляна Владова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Италианско тирамису, което за нула време може да се озове и във вашия хладилник"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 500 г
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • бишкоти - 2 пакета
  • какао - натурално (за поръсване)
  • кафе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафето се сварява и се оставя да изстине. Жълтъците се разделят от белтъците и се разбиват до побеляване. Добавя се маскарпонето.

Белтъците и захарта се разбиват на сняг и се добавят към крема от маскарпоне. В кафето се потапят бишкотите, докато поемат хубаво и се подреждат в тавичка.

Отгоре се мажат с получения крем и така се редуват ред бишкоти, ред крем. След последният слой крем с помощта на цедка се поръсва с какао.

Тавичката с тирамисуто се покрива с фолио и се оставя в хладилник за поне 6-7 часа.

Италианското домашно Тирамису е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получи се много вкусно, единствено мога да добавя, че какаото може да се поръси след като е стегнал десерта в хладилника, за да не се навлажни и да остане пухкаво. Иначе много точно описание и пропорции.:)))
27.12.2023 15:25
1
Анонимен
Анонимен
Сготвено, изядено, разкошотия!
16.01.2023 00:25
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусен десерт. Браво.
29.02.2016 10:46
2