Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с картофи и вино на фурна

Свинско с картофи и вино на фурна

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско с картофи и вино на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Класическа рецепта за крехко свинско с ароматни печени картофки - гарантиран резултат."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • картофи - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 с.л.
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове и го сложете да се запържи равномерно в олиото.

Обелете, нарежете картофите и ги изплакнете под вода.

В тава смесете свинското месо и картофите, овкусете със всички подправки, долейте виното и разбъркайте.

Долейте гореща вода, колкото да покрие на половина картофите. Разпределете кубчета масло.

Сложете свинското с картофи да се пече за около 60 минути в предварително загряна умерена фурна, като на няколко пъти леко разбърквате.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за свинско месо с картофи или нашата картофена яхния със свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
515
45
31
22
10
Дай твоята оценка: