Начин на приготвяне
Месото се разрязва на кубчета. Картофите, морковите и лукът се почистват и режат на ситно.
В голяма тенджера или дълбок тиган загрейте олиото на средно висока температура.
Добавете свинското месо и го запържете до златисто от всички страни. Извадете го от съда и го оставете настрана.
Добавете лука, чесъна, морковите и картофите, като разбъркате добре.
Върнете месото обратно в тенджерата при зеленчуците.
Добавете червения пипер, сол, черен пипер и дафиновите листа.
Налейте бульона или водата, докато покрие съставките.
Оставете свинско с картофи да заври, след което прехвърлете в тава и оставете да се готви в умерено загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 минути, докато месото и зеленчуците са добре сварени и омекнали.
Сервирайте горещо свинско с картофи на фурна, поръсено с пресен магданоз.
Ако обичате свинско, опитайте непременно и тези рецепти за джоланче с картофи.
Коментари