Начин на приготвяне
Приготвя се кремът. В купа с миксер се разбива прясно мляко с крем ванилия на д-р Йоткер. Готов е за 3 мин. Прибавя се заквасената сметана, разбърква се.
Разбиваме сладката сметана с пудрата и разбъркваме всичко в купата. Пъпешът се обелва и нарязва на малки парчета. 300 г от него се смилат и разбъркваме с крема.
Накрая се слага и 1/3 от плода. Приготвя се желатинът, като се разбърква с малко студена вода, после се разтапя на водна баня.
Охладен се смесва с крема. В чиния поставяме един блат, намазва се с разредения с малко вода конфитюр, сипваме от крема с парченцата плод.
Така се подхожда и с трите блата. След това цялата торта се измазва с останалия крем. Прибира се в хладилник да стегне. Бадемите се натрошават и се прибавят към кокоса.
Облепваме отстрани тортата. Отгоре се разпределят останалите парченца пъпеш, подреждат се малинки и листа прясна мента за украса. Охлажда се и се поднася. Свежо и вкусно, идеално за лятото !