Торта Свежест

Торта Свежест
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • блатове - 3 бр. готови
  • за крема
  • пъпеш - 600 г
  • желатин - 1 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • пудра захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • крем - 1 пакет ванилия, Оле, без варене
  • конфитюр - 1/2 к.ч. от череши
  • бадеми - 1 к.ч. смлени
  • кокосови стърготини - 1 пакетче
  • мента - 3 стръка
  • малини - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кремът. В купа с миксер се разбива прясно мляко с крем ванилия на д-р Йоткер. Готов е за 3 мин. Прибавя се заквасената сметана, разбърква се.

Разбиваме сладката сметана с пудрата и разбъркваме всичко в купата. Пъпешът се обелва и нарязва на малки парчета. 300 г от него се смилат и разбъркваме с крема.

Накрая се слага и 1/3 от плода. Приготвя се желатинът, като се разбърква с малко студена вода, после се разтапя на водна баня.

Охладен се смесва с крема. В чиния поставяме един блат, намазва се с разредения с малко вода конфитюр, сипваме от крема с парченцата плод.

Така се подхожда и с трите блата. След това цялата торта се измазва с останалия крем. Прибира се в хладилник да стегне. Бадемите се натрошават и се прибавят към кокоса.

Облепваме отстрани тортата. Отгоре се разпределят останалите парченца пъпеш, подреждат се малинки и листа прясна мента за украса. Охлажда се и се поднася. Свежо и вкусно, идеално за лятото !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: