Овчи Курбан

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3652631884
27/02/2016
"Традиционен овчи курбан, какъвто все още се приготвя на много места у нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 987
  • Преглеждания за месеца574
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • месо - от овца
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и се насича на парчета.

Слагате месото в подходящ голям съд, добавяте водата и се вари на бавен огън.

Пропорцията между месото и водата е 1:1. Ако имате една кофа месо, слагате една кофа вода или една тенджера месо-една тенджера вода.

В началото трябва да го препените непременно. Сол се добавя според вкуса ви.

Когато месото е сварено, курбанът е готов. По желание се слага глава лук, за да оцвети курбана в лек жълтеникав цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Този курбан става много вкусен но в нашия край слагаме лук на едро и зърна черен пипер, придават аромат.
1
1
Йорданка Тасева
Голяма вкусотия и задължително върви с чесън :)))
0
0