Много шоколадови топки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
27/02/2016
"Забравете за калориите, основното правило при шоколадовите топки е - колкото повече, толкова по-добре "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 375
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сухи пасти - 12 бр. готови
  • стафиди - 50 г
  • ром - 1 с.л.
  • сладко от вишни - 3 с.л. (по избор)
  • мед - 1 с.л.
  • масло - 125 г краве
  • какао - 2 с.л.
  • бисквити - 1 пакет чаени
  • За поръсване
  • кокосови стърготини - 20 г
  • за глазура
  • черен шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, стафидите накиснете с лъжица ром и оставете да поомекнат. Натрошете бисквитите в блендер.

Сухите пасти намачкайте с ръце в купа, сложете какаото, смлените бисквити, какао, меда и сладкото. Разбъркайте всичко, сложете стафидите и сипете разтопеното масло.

Намачкайте с ръце цялата смес, така че да се получи еднородна мокра смес като тесто. Покрийте сместа с домакинско фолио и приберете в хладилник за час да стегне сместа.

От полученото тесто с ръка вземайте по малко и оформете топчета с големина на пинг-понг. Подредете ги в чиния и оставете отново в хладилник за час.

Направете глазурата като на водна баня или в микровълнова разтопете два черни шоколада и полейте всяко топче с нея, изчакайте да изстине и поръсете с кокосови стърготини или шоколадови пръчици.

От тези продукти се получават около 15 бр. топчета, изключително сладки, малко калорични, но хапнете, пък после потичайте повечко :)

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Формички за страхотни лакомства:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар