Шоколадови топки с манго

Шоколадови топки с манго
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Не можем да спрем да си похапваме от тези чудни бонбонки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно
  • манго - 1 бр.
  • бял шоколад - за гарниране
  • шоколад - 100 г
  • масло - 30 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, нарежете на парчета и пасирайте мангото. Сложете във формички и замразете сместа.

Разбийте яйцата, прибавете захарта, млякото със содата, разтопеното масло. Разбъркайте и добавете брашно до получаването на кексово тесто.

Разпределете тестото в малки кръгли формички и изпечете.

Разтопете шоколада на водна баня, заедно с лъжицата олио.

Охладените кексови топчета издълбайте и сложете по едно кубче от замразеното манго.

Слепете топчетата и ги глазирайте обилно със шоколад.

Гарнирайте бонбоните с кубчета манго и кръгчета бял шоколад.

Шоколадовите топки с манго са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: