Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Галет с праскови и сини сливи

Галет с праскови и сини сливи

Галет с праскови и сини сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
"Едно парче никога не е достатъчно от този плодов галет"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр. за намазване
  • захар - 1 с.л. за поръсване
  • праскови - 3 бр.
  • сини сливи - 2 бр.
  • за глазиране
  • мед - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставя се брашното в тава и се прави кладенче. Прибавят се яйцето, захарта, ванилията.

Размесва се с ръце да стане на трохи и се замесва гладко тесто. Оставя се в хладилник за 30 минути, завито с фолио.

Плодовете се измиват и нарязват на тънки ленти, трябва да са по-твърди, а не презрели. Разточва се тестото върху хартия за печене.

Отгоре на тестото се поставя голяма чиния и се изрязва кръг. Прехвърля се в тава, поръсва се с галета по цялата кора.

Отгоре се нареждат плодовете един до друг със застъпване. Краищата на тестото се завиват навътре върху плодовете. Намазва се с разбит белтък, поръсваме захар.

Печем във фурна на 180 градуса за 25 минути. Изважда се и се глазират плодовете и краищата на галета. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Направих го:)Резултата е страхотен лек десерт:)Не мога да добавя снимка,защото моят е само с праскови!Благодаря:)
18.07.2017 07:53