Галет с праскови и сини сливи

28/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 697
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставя се брашното в тава и се прави кладенче. Прибавят се яйцето, захарта, ванилията.

Размесва се с ръце да стане на трохи и се замесва гладко тесто. Оставя се в хладилник за 30 минути, завито с фолио.

Плодовете се измиват и нарязват на тънки ленти, трябва да са по-твърди, а не презрели. Разточва се тестото върху хартия за печене.

Отгоре на тестото се поставя голяма чиния и се изрязва кръг. Прехвърля се в тава, поръсва се с галета по цялата кора.

Отгоре се нареждат плодовете един до друг със застъпване. Краищата на тестото се завиват навътре върху плодовете. Намазва се с разбит белтък, поръсваме захар.

Печем във фурна на 180 градуса за 25 минути. Изважда се и се глазират плодовете и краищата на галета. Вкусотия!

Цветна мерителна кана 500 мл-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветна мерителна кана 500 мл
4.00 лв.
3.08 лв.
Виж ››

Всяка домакиня трябва се въоръжи с мерителна кана в едната ръка, докато готви. Перфектните ястия се получават с перфектните мерки. Имате цели 500 мл вместимост на разположение.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елена Стефанова Йорданова
Направих го:)Резултата е страхотен лек десерт:)Не мога да добавя снимка,защото моят е само с праскови!Благодаря:)
0
0