Начин на приготвяне
Измиваме плодовете, прасковите и сливите се нарязват на едри кубчета. В тенджерка се поставят плодовете и заливаме с вода колкото да се покрият.
Слагат се на котлона да заврят, варим докато омекнат. Захар тук не е нужна, плодовете си имат плодова захар. Прецеждаме през гевгир, отделяме плодовете от сиропа.
Желатинът се накисва с 3-4 с. л. студена вода и оставяме да стегне. Сипва се в горещия сироп и хубаво се разбърква.
В три стъклени чаши се нареждат плодове, отгоре се поръсват с лъжица мед, върху тях сипваме сиропа, лъжичка семена чия и с дървено шишче леко се разбърква.
Оставяме желето за 1 нощ в хладилника да стегне. Сервираме с розичка сметана, поръсени с какаова бисквита.
Желето с грозде, праскови и сини сливи е готово.