Начин на приготвяне
Много приятен, лек и нежен крем сладкиш с ананас и бишкоти.
Приготвяне на крема за плодовия сладкиш:
Отделяме 1 чаша от студеното прясно мляко и в него разбиваме яйцето и брашното.
Останалото мляко със захарта слагаме да заврат.
От него се прибавят 2 с.л. към млякото с брашното и яйцето. Добавя се на тънка струйка при непрекъснато бъркане към топлото прясно мляко.
Бъркаме до сгъстяване на крема. Добавяме ванилията. Дърпаме от котлона и прибавяме кафявия шоколад на парченца и набъбналия във водата желатин.
Бъркаме до разтапяне на шоколада и желатина.
Сглобяване на бишкотения сладкиш:
Бишкотите потапяме за секунди в сока от компот. Редим в правоъгълна малка тавичка.
Върху тях слагаме крема. После отново бишкоти, потопени в сок.
Върху втория ред бишкоти слагаме разбита растителна сметана с малко пудра захар, която смесваме със счуканите орехи и настърганият малък шоколад.
Върху нея слагаме шайби ананас. Върху ананаса правим розички с шприц.
Сладкишът с ананас се слага да стегне в хладилник и се сервира.
Източник: Yanitsa Shinelova - Българските ястия и рецепти