Начин на приготвяне
Ябълките се настъргват и се изцеждат от сока, доколкото е възможно. Смесват се със захарта, канелата, орехите и стафидите.
Добавят се бисквитите, много наситно смлени, за да оберат влагата от ябълките. Вземате кора, сгъвате я на 2 и я намазвате с олио (може и с масло).
В единия край слагате от плънката и завивате на руло. Нареждате в тава за печене. Когато наредите всички кори, завити с плънката , ги срязвате на 2 и печете на 180 градуса около 30-40 минути.
На вид трябва да е добре зачервено и корите отгоре да са добре изпечени. След това се поръсва с пудра захар смесена с ванилия. Аз поръсвам, докато е топло, с една част и после, когато изстине, добавям още малко пудра захар.
Понякога, когато ябълките пускат много сок, го отделям в една чаша и след изпичане сиропирам с него щрудела, а поръсвам с пудрата захар след пълното му изстиване.
Коментари
Аз го направих на едно руло, с мерака да заприлича на виенски ;)
Корите стават прекалено хрупкави, но на следващия ден беше супер и не остана!