Начин на приготвяне
Разбийте в купа маслото и захарта до кремообразна консистенция. Добавете към сместа яйцата едно по едно, като нерекъснато разбивате с миксера, сипете и млякото.
Пресейте брашното със бакпулвера и ги добавете като разбъркате вече с дървена лъжица до пълното им поемане.
Разделете сместа в две купи.
Към едната сложете какаото и разбъркайте, в другата сложете кокосови стърготини и ароматизирайте с ванилията.
Сложете във форма за кекс хартия за печене, изсипете бялата смес и в средата и изсипете какаовата, без да разбърквате.
Сложете в загрята фурна на 180 градуса да се изпече за около 50 мин до суха клечка.
Рецептата е адаптирана от кулинарния блог Вкуснотека!