Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с юфка и ябълки

Баница с юфка и ябълки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Баница с юфка и ябълки
Снимка: Сия Рибагина
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Днес решихме да ви представим тази невероятна млечна баница с ябълки, която можете да консумирате както закуска, така и като десерт"

Необходими Продукти

  • юфка - 300 г, домашна
  • ябълки - 3 сладки
  • захар - 250 г.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 800 мл.
  • масло - 50 г, разтопено
  • пудра захар - (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете ябълките на полумесеци.

Намажете тавичка с диаметър 26см с маслото, поставете парчетата ябълки, полейте със сока на лимона и посипете с 50 грама захар.

Сложете във загрята фурна на 180 градуса за 15-20мин до златист цвят на ябълките, след което извадете ябълките и оставете да се охладят.

Разбийте в купа яйцата със захарта и ванилията, добавете и прясното мляко.

Сложете в тавата върху изпечените ябълки юфката и изсипете яйчено-млечната смес.

Сложете отново във фурната на 180 градуса за 40-50 мин до сгъстяване и златист цвят на баницата.

Охладете и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: